Какво и как се случва преди публиката да види едно представление?
05 Ноември 2018
Какво и как се случва преди публиката да види едно представление?

По повод Нощ на театрите на 17 ноември (събота) от 16 ч. Театър "София" Ви кани на среща очи в очи с театъра.
В камерната зала на Театър "София" ще се проведе среща-разговор "Какво и как се случва преди публиката да види едно представление?"

Ще участват:

Силвия Петкова - актриса и посланик на Нощ на театрите.
Оля Стоянова - автор на "Покана за вечеря". С тази своя пиеса Оля Стоянова спечели Втория конкурс за съвременна българска драматургия, организиран от Театър "София". Постановката с режисьор Тея Сугарева се радва на пълни зали в София и в други градове в България и чужбина вече 4 сезона. Оля Стоянова е два пъти носител на АСКЕЕР за Драматургия - през 2014 г. за "Покана за вечеря" и през 2018 г. за за „Цветът на дълбоките води“, постановка Бойка Велкова, Народен театър "Иван Вазов".
Стоян Радев - режисьор на "Палачи" от Мартин МакДона, а в края на ноември започва репетиции за "Развратникът" от Е.Е.Шмит отново в Театър "София". Негови постановки се играят на сцените на Народен театър "Иван Вазов", Театър 199, Театър Българска армия, Сатиричен театър, ТР Сфумато, Драматиче театър Пловдив и др. Режисирал е документални филми, сериали и над 300 реклами и музикални клипове на най-популярните български изпълнители и рекламодатели.
Борис Далчев - сценограф. В екип с Петя Караджова в Театър "София" създадоха сценографията и костюмите за "Роня, дъщерята на разбойника" по Астрид Линдгрен, а в момента работят по премиерното заглавие "Емигрантски рай" от Димитър Динев, режисьор Катя Петрова. Борис Далчев е сред най-младите сценографи, но вече има зад гърба си проекти и на сцените на Театър Българска армия, ТР Сфумато, Театър "Възраждане", Шуменския театър „Васил Друмев“, Държавна опера – Пловдив. 
 
Очаквайте още няколко специални участници в срещата!

Всеки от тези участници в разговора ще разкаже за своята работа и заедно ще се опитаме да проследим пътя на една нова постановка от текста до първата среща с публиката.
Запазваме си правото на много приятни изненади и богат илюстративен материал.

Вход с безплатни пропуски до изчерпване на местата в залата. Пропуски могат да бъдат взети от касите на Театър "София".


След тази необикновена и много специална среща Ви препоръчваме да посетите Театър на бар: "Свободна позиция" от Оля Стоянова - 17 ноември (събота) от 19 ч. в бар "Петък" (ул. Ген. Йосиф В. Гурко 21).

всички новини

Програма за месец Май
Открита сцена
31
Май, неделя
20.30
Програма за месец Юни
Открита сцена
5
Юни, петък
20.30
6
Юни, събота
20.30
11
Юни, четвъртък
20.30
17
Юни, сряда
20.30
20
Юни, събота
20.30
ПАРТНЬОРИ: Бул ИнсДомкоУебДизайн ООДБТА

Адрес на театъра:

бул. Янко Сакъзов 23А

Билетна каса:
02/944 24 85

Работно време:

понеделник - петък

10,00 ч. - 14,00 ч.

15,00 ч. - 19,00 ч.

събота и неделя

10,00 ч. - 13,00 ч.

13,30 ч. - 19,00 ч.