Театър на Бар Стола представя “Някои се обичат цял живот” от Анна Николай
Театър на Бар Стола представя “Някои се обичат цял живот” от Анна Николай
от .
Анотация:

 

 

 

 

 

 

 

На 18 юни (вторник) от 21 ч. Театър на Бар стола ще гостува в програмата на Откритата сцена на Театър „София“.

Ще бъде представена пиесата “Някои се обичат цял живот” от Анна Николай, която е сред отличените и издадени в сборник от Конкурса за съвременна българска драматургия на Театър „София“ с подкрепата на Банка ДСК.
Актьорите, които ще прочетат пиесата, са Силвия Петкова, Росен Белов и Юли Малинов.
Композитор: Тодор Василев.

 

Събитието е с безплатен вход, с пропуски, които се взимат от касата на театъра до изчерпване на местата.

Събитието не е подходящо за лица под 18-годишна възраст.

А за да се доближи Откритата сцена на Театър „София“ до обстановката, в която обичайно се провежда Театър на Бар стола, а именно различни столични барове, помагат от Zagorka.

 

Актрисата Силвия Петкова организира поредицата събития Театър на Бар стола с цел да популяризира съвременни български пиеси.
Тя призовава авторите да изпратят свои текстове, избира подходящи за формата на събитието пиеси и събира всеки път различен екип. Освен с актьори тя работи и с композитор, за да стане още по-въздействащ прочита на пиесата.Анна Николай (Анна Н. Петрова) е българска театрална и филмова актриса. Артистичната й кариера преминава през Драматичен театър „Н О Масалитинов“ Пловдив, Младежки театър „Николай Бинев“, Театър 199 и театър „Възраждане“. По настоящем играе на сцените на театрите в Кърджали, Благоевград, Габрово, Търговище, както и в театър „Сълза и смях“ и Народен театър „Иван Вазов“. Автор е на театрални, радиопиеси, драматизации и сценарии. Тридесет постановки на нейни пиеси са реализирани на сцените в България, Австрия, Сърбия, Румъния, Литва и Грузия. На фестивала „Нова българска драма“ в Шумен, получава номинация за пиесата „Целувка“. В Литва получава и номинация за най-добър текст – „Всеки цвили подир жената на ближния“. Печели награда на кмета на Марсилия за „Кажи, здравей, на татко“. „Целувка“ е сред най-играните съвременни български пиеси през последното десетилетие – девет постановки в България и чужбина.


виж коментарите« назад
Програма за месец Юни
голяма сцена
17
Юни, понеделник
19.00
19
Юни, сряда
19.00
20
Юни, четвъртък
19.00
21
Юни, петък
19.00
ПАРТНЬОРИ: Банка ДСКБул ИнсДомкоУебДизайн ООДБТА

Адрес на театъра:

бул. Янко Сакъзов 23А

Билетна каса:
02/944 24 85

Работно време:

понеделник - петък

10,00 ч. - 14,00 ч.

15,00 ч. - 19,00 ч.

събота и неделя

10,00 ч. - 13,00 ч.

13,30 ч. - 19,00 ч.