"ФОРМАТА НА НЕЩАТА" - НАЙ-НОВИЯТ ПРОЕКТ НА ТЕАТЪР СОФИЯ

18 Април 2011

Започнаха репетициите на "Формата на нещата" от Нийл Лабют, дебют на режисьора Мартин Киселов. Екипът е изцяло млад, амбициозен и зареден с много енергия. Превод, постановка и музикална среда - Мартин Киселов, сценография Ралица Русева, а в ролите ще се превъплатят Лора Мутишева, Милко Йовчев, Марта Каменова и Борис Георгиев.

Премиерата се очаква да бъде в рамките на Варненско лято 2011.

Студентка по скулптура, започва връзка с колега-аутсайдер. За няколко месеца тя драстично изменя живота му и от свито, уплашено момче, той “разцъфва“ в привлекателен и самоуверен млад мъж. Новите възможности, разкрити от промяната обаче, донасят със себе си и нови морални дилеми, които поставят връзката им на ръба. И точно когато нещата стигат точката на кипене, скулпторката разкрива своята голяма тайна…

“Формата на нещата“ е вълнуваща история за любовта, доверието и предателството, написана от американския драматург Нийл Лабют. Пиесата се поставя за първи път в България в Театър „София“ и ще прерастне в своеобразна копродукция между него и държавните театри в Пазарджик и Русе. Спектакълът е дебют за режисьора Мартин Киселов на българска сцена.