"Госпожа Министершата" ще празнува 100-тно представление на 25 септември 2018 г.
22 Август 2018
"Госпожа Министершата" ще празнува 100-тно представление на 25 септември 2018 г.

100 представления "Госпожа Министершата" за малко по-малко от 5 години - това е първият повод за празник в Театър "София" в началото на новия театрален сезон.
На 25 септември 2018 г. след края на представлението любимите ви артисти ще дойдат във фоайето, за да разрежат празнична торта, осигурена от Сладкарница "Орхидея", и за да се срещнат с вас, публиката.

Постановката се радва на много почитатели още от премиерата си на 7 ноември 2013 г.

Гостувала е в Пловдив (Есенен международен театрален фестивал "Сцена на кръстопът"), Варна (Международен театрален фестивал "Варненско лято"), Габрово (Международен фестивал на комедийния спектакъл) и на "Театър пред театъра" на открито пред Народен Театър "Иван Вазов".

Ролята на Министерша донесе на Лилия Маравиля ИКАР 2014 за Главна женска роля и Наградата за ярки постижения в областта Театър на Столична община през същата година.

Билетите вече са в продажба и онлайн можете да си купите още сега:
https://goo.gl/M9fVHC
От касата на Театър "София" ще можете да купите от 27 август.

ГОСПОЖА МИНИСТЕРШАТА
от Бранислав Нушич
превод Катя Йорданова
режисьор Недялко Делчев
сценография Петър Митев
музика Калоян Димитров
видео Димитър Сарджев
оператор Веселин Христов

Участват: Лилия Маравиля, Дария Симеонова/Лора Мутишева (25 септември), Румен Троев, Юлиян Рачков, Николай Върбанов, Симона Халачева, Росен Белов, Мартин Димитров, Юли Малинов, Петя Силянова, Невена Калудова (25 септември)/ Силвия Петкова, Йорданка Любенова, Николай Димитров, Ириней Константинов (видео)

През годините са участвали също: Мария Статулова, Асен Мутафчиев, Борис Георгиев, Антон Григоров, Майя Остоич.

 

„Госпожа Министершата” е написана от Бранислав Нушич през 1931. В средата на Голямата Депресия. Среда, която Балканите по ред исторически, културни и геополитически причини като че ли никога няма да напуснат. Все е криза, все няма, все сме прецакани и зли. Поне не сме грозни. И почти не сме мръсни. Или така си мислим. И все мечтаем, ако даде Господ, ние да водим бащина дружина, да оправим държавата. И то за „нула време”.Това което други народи, при други обстоятелства са постигали за век, ние го вършим за „петилетка”. И я свършваме като кучето на нивата. Джаста - праста. През куп за грош.

Нашата героиня, Министершата, като в сън се събужда един ден с незакърпените си гащи и докато се чуди как да свърже двата края, иронията на случайността я изплюва в министерските селения. И се започва все същата приказка за стълбата…”

Недялко Делчев

Всички новини

ПАРТНЬОРИ
:

Адрес на театъра:

бул. Янко Сакъзов 23А

Билетна каса:
02/944 24 85

Работно време:

понеделник - петък

10:00 ч. - 14:00 ч.

15:00 ч. - 20:15 ч.

събота и неделя

10:00 ч. - 13:00 ч.

14:00 ч. - 20:15 ч.