5 номинации "Икар" за Театър "София"
09 Януари 2014
5 номинации "Икар" за Театър "София"

На пресконференция днес бяха обявени тазгодишните номинации за награди "Икар" на Съюза на артистите в България. Театър "София" се бори за 5 отличия.

Номинация за Майсторско техническо осъществяване получи „Парижката Света Богородица“, а за Aвторска музика или оригинално музикално оформление - Георги Георгиев (Остава, Homeovox) за „Напразни усилия на любовта“. Венелин Шурелов и Елица Георгиева бяха поставени сред най-добрите сценографи отново за реализацията на „Напразни усилия на любовта“,  а две наши актриси ще се борят за приз за Водеща женска роля. Дария Симеонова за Камий в „Презрението“ в Театрална работилница „Сфумато“ и “Exodus Art” и Лилия Маравиля за г-жа Министершата в едно от най-успешните представления на Театър „София” за сезона.

Комисилята, която определи номинациите е в състав: Албена Тагарева – театровед, Борис Луканов – актьор, Проф. д.и.н. Камелия Николова – театровед, Огняна Серафимова – сценограф.

Театър „София” бе домакин на пресконференцията, на която бяха обявени номинациите. За нас е чест и радост да сме част от събитията на престижните награди Икар. На добър час на всички номинирани!

Вчки номинации за Национални Награди Икар 2014 на Съюз на артистите в България може да видите тук: http://www.uba.bg/internal_bg.php?sec=2

Всички новини

ПАРТНЬОРИ
:

Адрес на театъра:

бул. Янко Сакъзов 23А

Билетна каса:
02/944 24 85

Работно време:

понеделник - петък

10:00 ч. - 14:00 ч.

15:00 ч. - 20:15 ч.

събота и неделя

10:00 ч. - 13:00 ч.

14:00 ч. - 20:15 ч.