news

РОСЕН БЕЛОВ

Роден е на 13 март 1975 г. в София. Завършва първи випуск на експериментален клас „4хС” в 22 СОУ, актьорско май­сторство в НАТФИЗ „Кр. Сарафов” през 1998 г. при проф. Надежда Сейкова и магистратура по Театрална режисура в Нов Български Университет. Работи в Габровския и Шуменския театър. От 2000 г. е актьор в трупата на Театър „София”.
Роли: Иван в „Без вина виновни” от Островски, Федотик в „Три сестри” от Чехов, Баронет в „Развратникът” от Е. Е. Шмит, Карл в „Балтиморски валс” от П. Вогъл, Клейн в „Арсеник и стари дантели” от Дж. Кесълринг, Ууф Башъм в „Коса” - мюзикъл на Дж. Радо, Дж. Рагни и Г. МакДърмот, Руси в „Любовни булеварди” и Иван-Асен ІІ в „Конят на Александър Велики” от Ст. Цанев, Лученцио в „Укротяване на опърничавата”, Бенволио в „Ромео и Жулиета” от Шекспир, Иван Сенебирски в „Албена” от Йордан Йовков, Мишел в „Ужасните родители” от Жан Кокто, Астън в „Уморените коне ги убиват, нали?”, Петелът Димитър в „Приключения опасни със герои сладкогласни” от Недялко Йорданов, Шпекин в „Ревизор” от Н. В. Гогол, Тарталя в „Принцеса Турандот” от Карло Гоци, Лете в „Грозният” от Мариус Фон Майенбург, Виктор Франкенщайн във „Франкенщайн”, Морската магьосница в „Малката морска сирена”, Джон (братът на Уенди) в „Питър Пан”, Филип в „Цветята” от Теодора Иванова-Додо.
Има гастроли в Народен театър „Иван Вазов”, Младежки театър „Николай Бинев”, в танцовите спектакли „Пътуване към Коностров” по Б. Виан на Таня Соколова и „Линч – желание за близост” на Мила Искренова.
От 7 години е преподавател в Детска театрална работилница „Мариян Бачев и Аркадия Фюжън Арт”.
Ползва руски и английски език. Владее фехтовка, езда и плуване.

movie Можете да гледате РОСЕН БЕЛОВ в постановките:

Програма Септември18


19

четвъртък

19:00

30

понеделник

19:00