news

НЕДА СПАСОВА

Неда Спасова е родена на 19 февруари 1992 г. в гр. Враца. През 2014 г. завършва НАТФИЗ, специалност Актьорство за драматичен театър в класа на проф. Маргарита Младенова.
Играла е на сцените на Народен театър „Иван Вазов" („Процесът против богомилите", „Гео"), Театрална работилница „Сфумато" („Опакометаморфози", „Светлото бъдеще на битака", „Арабска нощ", „Бесове") и Младежки театър „Николай Бинев" („Женска управия"). От февруари 2018 г. е част от трупата на Театър София.

Има две номинации за „Аскеер“ в категориите за „Изгряваща звезда" (2018) за ролята си на Варвара Петровна в „Бесове" по Достоевски и „Поддържаща женска роля" (2021) за ролята си на Маргерита в „Няма да платим! Няма да платим!" от Дарио Фо. Има и номинация за „Икар" в категория „Дебют" (2018) за ролята си в „Бесове".

Участва в сериала „Откраднат живот" по Нова телевизия. Участва в българските филми „Дамасцена", „Останалото е пепел", „Ботев" и „Случаят Тесла". Участва в чуждестранните продукции "Memory" и "The Toxic Avenger".

movie Можете да гледате НЕДА СПАСОВА в постановките:

Програма Септември18


19

четвъртък

19:00

30

понеделник

19:00