КАКВО И КАК СЕ СЛУЧВА ПРЕДИ ПУБЛИКАТА ДА ВИДИ ЕДНО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ?

05 Ноември 2018

По повод Нощ на театрите на 17 ноември (събота) от 16 ч. Театър "София" Ви кани на среща очи в очи с театъра.
В камерната зала на Театър "София" ще се проведе среща-разговор "Какво и как се случва преди публиката да види едно представление?"

Ще участват:

Силвия Петкова - актриса и посланик на Нощ на театрите.

Оля Стоянова - автор на "Покана за вечеря". С тази своя пиеса Оля Стоянова спечели Втория конкурс за съвременна българска драматургия, организиран от Театър "София". Постановката с режисьор Тея Сугарева се радва на пълни зали в София и в други градове в България и чужбина вече 4 сезона. Оля Стоянова е два пъти носител на АСКЕЕР за Драматургия - през 2014 г. за "Покана за вечеря" и през 2018 г. за за „Цветът на дълбоките води“, постановка Бойка Велкова, Народен театър "Иван Вазов".

Стоян Радев - режисьор на "Палачи" от Мартин МакДона, а в края на ноември започва репетиции за "Развратникът" от Е.Е.Шмит отново в Театър "София". Негови постановки се играят на сцените на Народен театър "Иван Вазов", Театър 199, Театър Българска армия, Сатиричен театър, ТР Сфумато, Драматиче театър Пловдив и др. Режисирал е документални филми, сериали и над 300 реклами и музикални клипове на най-популярните български изпълнители и рекламодатели.

Борис Далчев - сценограф. В екип с Петя Караджова в Театър "София" създадоха сценографията и костюмите за "Роня, дъщерята на разбойника" по Астрид Линдгрен, а в момента работят по премиерното заглавие "Емигрантски рай" от Димитър Динев, режисьор Катя Петрова. Борис Далчев е сред най-младите сценографи, но вече има зад гърба си проекти и на сцените на Театър Българска армия, ТР Сфумато, Театър "Възраждане", Шуменския театър „Васил Друмев“, Държавна опера – Пловдив. 

 

Очаквайте още няколко специални участници в срещата!

Всеки от тези участници в разговора ще разкаже за своята работа и заедно ще се опитаме да проследим пътя на една нова постановка от текста до първата среща с публиката.
Запазваме си правото на много приятни изненади и богат илюстративен материал.

Вход с безплатни пропуски до изчерпване на местата в залата. Пропуски могат да бъдат взети от касите на Театър "София".


След тази необикновена и много специална среща Ви препоръчваме да посетите Театър на бар: "Свободна позиция" от Оля Стоянова - 17 ноември (събота) от 19 ч. в бар "Петък" (ул. Ген. Йосиф В. Гурко 21).

 

Програма Май


13

понеделник

19:30





20

понеделник

19:00



26

неделя

19:00


27


28

вторник

19:30


29