„ПЕР ГЮНТ“ заминава за ОСЛО, НОРВЕГИЯ!

31 Август 2023

НАЙ-ДЪЛГООЧАКВАНОТО и ВЪЛНУВАЩО ТУРНЕ на Театър „София“ се задава устремено. 

 

Само след броени дни ЕКИПЪТ на СПЕКТАКЪЛА „ПЕР ГЮНТ“ потегля към ОСЛО, НОРВЕГИЯ, където на 6.09 от 19:00 часа в Chateau Neuf ЩЕ ОМАЕ норвежката публика с интерпретация на режисьора Катя Петрова. 

Програмата включва и СЕМИНАР на тема „ПОДХОД КЪМ ИБСЕН И ПЕР ГЮНТ - ИНТЕРПРЕТАЦИЯ И ТЕАТРАЛЕН ОПИТ“, който ще се проведе на 5.09 в Института по Изследване на Ибсен.

 

„Пер Гюнт“ се осъществява по проект „Пер Гюнт пътува“ и сключен договор за безвъзмездна финансова помощ по Програма РА14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, финансиран по Финансовия механизъм на „Европейското икономическо пространство 2014-2021“; „Норвежки финансов механизъм“.

Партньор в приключението е ИНСТИТУТЪТ ПО ИЗСЛЕДВАНИЯ НА ИБСЕН към Университета в Осло. https://www.hf.uio.no/is/english/

 

„ПЕР ГЮНТ“

от Хенрик Ибсен

режисьор Катя Петрова

превод Стела Джелепова

сценография и костюми Борис Далчев, Михаила Добрева

композитор Христо Йоцов

хореография Анна Пампулова

визуална среда Момчил Алексиев

звуков дизайн Светлозар Георгиев

плакат Радослав Боор

фотограф Иван Дончев

Участват: Елеонора Иванова, Йоанна-Изабелла Върбанова, Лора Мутишева, Михаил Милчев, Невена Калудова, Неда Спасова, Николай Върбанов, Николай Димитров, Пламен Манасиев, Юлиян Рачков, Александър Тонев, Ириней Константинов и др.

Програма Май





13

понеделник

19:30





20

понеделник

19:00



26

неделя

19:00


27


28

вторник

19:30


29