„Подход към Ибсен и Пер Гюнт - Интерпретация и Театрален Опит“ - семинар в СУ „Св. Климент Охридски“

24 Октомври 2023

На 24.10 от 10:00 часа в Конферентната зала на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ се проведе семинар на тема „Подход към Ибсен и Пер Гюнт - Интерпретация и Театрален Опит“, организиран от Театър София и СУ „Св. Климент Охридски“. 

С голямо любопитство и внимание се включиха студентите от специалност „Скандинавистика“, които след лекционната част имаха възможност да гледат прожекция на документалния филм за процеса на създаване на спектакъла „Пер Гюнт“ и да участват в дискусия с Катя Петрова (режисьор на спектакъла), д-р Антония Господинова (преводач на Хенрик Ибсен) и Стела Джелепова (преводач на „Пер Гюнт“). 

В семинара се включиха също д-р Надежда Михайлова (ръководител на специалност „Скандинавистика“), която даде старт на лекционната част. Проф. Камелия Николова, която положи Ибсен и „Пер Гюнт“ в световен и европейски контекст от театроведска гледна точка, както и представи спектакъла на Театър София от изследователска страна. Ириней Константинов пък разказа за ролята си на Пер Гюнт и за турнето на постановката в малките населени места в България и в Осло, Норвегия. 

Ако все още не сте гледали „Пер Гюнт“, може да го направите на 2 ноември (четвъртък) от 19:00 часа в ОКИ „Надежда“.

 

„Пер Гюнт“ се осъществява по проект: „Пер Гюнт пътува“ и сключен договор за безвъзмездна финансова помощ по Програма РА14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, финансиран по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021. 

Програма Май





13

понеделник

19:30





20

понеделник

19:00



26

неделя

19:00


27


28

вторник

19:30


29