„ГОСПОЖА МИНИСТЕРШАТА“ НА 10 ГОДИНИ

20 Ноември 2023
Спектакълът „Госпожа Министершата“ празнува 10 години на сцена. 🎉
 
Заповядайте на представлението на 27.11 (понеделник) от 19 часа в Младежки театър „Николай Бинев“, за да се почерпим и повеселим заедно по случай празника.
 
Билети може да закупите на касата на Театър София (на ъгъла на ул. „Г. С. Раковски“ и ул. „Славянска“) и на касата на Младежки театър „Николай Бинев“, както и онлайн на сайта на Театър София, на сайта на Младежки театър „Николай Бинев“, на theatre.art.bg и на grabo.bg.
 
„Госпожа Министершата” е написана от Бранислав Нушич през 1931. В средата на Голямата Депресия. Среда, която Балканите по ред исторически, културни и геополитически причини като че ли никога няма да напуснат. Все е криза, все няма, все сме прецакни и зли. Поне не сме грозни. И почти не сме мръсни. Или така си мислим. И все мечтаем, ако даде Господ, ние да водим бащина дружина, да оправим държавата. И то за „нула време”. Това, което други народи, при други обстоятелства са постигали за век, ние го вършим за „петилетка”. И я свършваме като кучето на нивата. Джаста-праста. През куп за грош.
Нашата героиня, Министершата, като в сън се събужда един ден с незакърпените си гащи и докато се чуди как да свърже двата края, иронията на случайността я изплюва в минитерските селения. И се започва все същата приказка за стълбата…
Недялко Делчев - режисьор
 
ГОСПОЖА МИНИСТЕРШАТА
от Бранислав Нушич
превод Катя Йорданова
режисьор Недялко Делчев
сценография Петър Митев
музика Калоян Димитров
видео Димитър Сарджев
оператор Веселин Христов
Участват: Лилия Маравиля, Лора Мутишева, Румен Троев, Юлиян Рачков, Николай Върбанов, Симона Халачева, Росен Белов, Мартин Димитров, Юлиян Малинов, Петя Силянова, Невена Калудова, Йорданка Любенова, Николай Димитров, Ириней Константинов (видео)

Програма Януари15

понеделник

19:0022


23

вторник

19:00


2529

понеделник

19:00